nedjelja, 9. lipnja 2013.

Kakvo mjesto u Džennetu će imati žena ?

PITANJE 108:

Es-Selamu alejkum!!

Dragi brate, zanima me kakvo mjesto u Džennetu će imati žena mu'minka kojoj se Allah smiluje i uvede je u tu bašču uživanja ?

ODGOVOR 108:

Es-Selamu alejkum!

Žena će u džennetu imati sve što i muškarac (osim nekih pojedinosti koje su karakteristični isključivo za muškarce) i naslađivaće se svim džennetskim ljepotama, ovisno u kome džennetskom stepenu se bude nalazila. 

Također, uživaće u najvećoj Allahovoj blagodati, gledajući u lice svoga plemenitog Gospodara. 

Neki učenjaci smatraju da je gledanje u Allahovo lice isključivo za muškarce. Međutim, ispravno je da to vrijedi isto tako za žene, jer Ajeti i Hadisi nisu napravili razliku između njih i naša vjera pruža mogućnost kako muškarcu tako i ženi da se naslađuju i uživaju blagodati šerijata, kako na dunjaluku tako i na ahiretu.

U svakom slučaju, jako je opširno govoriti o svim ili samo nekim džennetskim blagodatima, pa zato savjetujem sestri da pročita knjigu "Džennet i Džehennem" od dr. Omera el-Eškara u kojoj je jako slikovito opisan džennet i njegove ljepote.

Molim Allaha da nas učini od stanovnika džennetskih firdevsa u društvu sa Poslanikom, s.a.v.s., iskrenim dobrim i šehidima.

Es-Selamu alejkum ve rahmetullahi ve brekatuhu!

odgovorio Mr. Safet Kuduzović (29.08.2004)