četvrtak, 11. srpnja 2013.

11 Juli 1995, Nismo zaboravili genocid u Srebrenici !

11 Temmuz 1995, Srebrenitsa Katliamı (Srebrenitsa Soykırımı) Unutmadık !
11 يوليو 1995، ونحن لا ننسى سريبرينيتسا الإبادة الجماعية!
11 July 1995, We did not forget Srebrenica Genocide !
11 Juli 1995, Nismo zaboravili genocid u Srebrenici !
___________________________________________________________________________________

 
Bosna.. Jedanaesti juli....... To je dan kada jedna varoš , na istoku Bosne srebrne, centar svijeta postaje. Srebrenica.... Mjesto pouke za svakog normalnog čovjeka na planeti. Srebrenica, dokaz monstruoznog zločina u vremenu kada se mislilo da je planeta na vrhuncu civilizacijske slobode i pravde.

Srebrenica grad iz kojeg su takozvani „dušebrižnici" gledali direktan prenos putem špijunskih satelita, kako nestaje jedan narod. Samo tek tako, pred očima cijele Evrope zatiru se muslimani Bosne. Deset hiljada na samo jednom mjestu i niko ni da trepne. Nijemo posmatraju oni koji milijarde eura troše za zaštite životinjskih vrsta. Skaču kao sumanuti u borbi za prava životinja, šuma, rijeka, jezera, homoseksualaca i drugih klinaca-palaca, u tzv. „modernom, savremenom" dobu, „širokogrudnosti i ljudskih prava" ...Ali tog dana, dokazaše, pokazaše, nam da je sve to privid, laž, šminka dvadeset i prvog vijeka. Bila je to lažna nada za bosanskog muslimana da je prošlo vrijeme krstaških ratova......

Pokolj...Samo zbog toga što se drugačije molimo našem Stvoritelju...Pokolj.. Zašto?

Evo godinama svakog 11. jula pokušavamo to da shvatimo, da pojmimo što se pojmiti neda, da oprostimo što se oprostiti neda, da osaburimo što se odsaburati ne može, da vjerujemo, onima kojima se vjerovati ne može.

11. juli je dan Srebrenice. Dan opomene, dan podsjećanja, dan samoće, dan uplakane majke, sestre, supruge, sina, brata. Ovo je dan kada cijeli svemir čuje krik tišine tabuta nevinih ubijenih muslimana Bošnjaka. Dan kada cijeli svijet , a posebno Evropa, od srama pokriva svoje lice, jer na njihovu žalost ostali su Božijom voljom, da svjedoče o Srpskom pokolju nad muslimanima Srebrenice.

 ___________________________________________________________________________________