petak, 29. lipnja 2012.

ŠEJTANSKA KONFERENCIJA !!!

U
 uvodnom govoru, obraćajući se  svojim zlim slugama, šejtan je rekao: " Ne možemo spriječiti muslimane da idu u  džamije. Ne možemo ih spriječiti da čitaju Kur'an i da znaju istinu. Ne možemo   ih čak spriječiti da formiraju intimnu, postojanu vezu sa Allahom. Kada  uspostave tu vezu sa Allahom, više nemamo moći nad njima. 
 
Đavolja Konferencija
Pa ih pustite da idu u  džamije. Pustite ih da vode svoje konzervativne živote,  ali ukradite im vrijeme, tako da ne mogu uspostaviti vezu sa Allahom. To je ono što  želim da postignete, sluge moje. 
 
" Odvucite im pažnju od toga da se drže svog Stvoritelja i da održavaju ovu bitnu vezu sa Njim tokom cijelog dana !" 
 
- Kako ćemo  ostvariti to ? -  viknule su sluge šejtanove.
 
" Obmanjujte, obmanjujte, obmanjujte i učinite ih zauzetim sa nebitnim  stvarima u životu i izumite bezbrojne spletke da njihovi  umovi budu zauzeti ",  odgovorio je. 
 
" Pozovite ih da troše, troše, troše  i  posuđuju, posuđuju, posuđuju. Uvjerite žene da idu satima i satima raditi, a  muževe da rade 6-7 dana  u sedmici, 10-12 sati dnevno, da bi mogli sebi priuštiti svoje prazne živote.  Spriječite ih da provode vrijeme sa svojom djecom. Kada se njihove porodice  rascijepe, uskoro će njihov dom biti nedovoljan da pruži  utočiste od pritiska  posla ! "
 
" Preforsirajte njihove umove tako da ne mogu čuti taj mirni, mali glas u sebi. Namamite ih da upale radio ili kasetofon kada  god voze, da  konstantno drže upaljenim TV, dvd i računare u svojim kućama. Pobrinite se da  svaka radnja i restoran u svijetu konstantno pušta muziku. Ovo će preopteretiti  njihove umove i uništiti tu vezu sa Allahom. "
 
" Natrpajte njihove stolove časopisima i novinama. Bombardujte njihove umove vijestima 24 sata na dan.  Skrećite im pažnju na plakate pored puta dok voze. Preplavite njihove poštanske kutije bezvrijednom poštom, promotivnim katalozima i svakom vrstom biltena i  ponuda besplatnih proizvoda, usluga i lažnih nada. Na naslovnice časopisa  stavite polugole, i prelijepe manekenke, tako da muževi postanu nezadovoljni svojim  suprugama. Ha ! To će brzo rasturiti njihove  porodice ! "
 
" Učinite da  pretjeraju čak i u momentima rekreacije. Učinite da se sa rekreacije vraćaju  umorni, nesmireni i nepripremljeni za sljedeću sedmicu. Ne dozvolite im da  odlaze u prirodu da bi se divili Allahovom stvaranju stvorenja. Šaljite ih, umjesto toga, u luna-parkove, na sportske utakmice, koncerte, kina. Učinite da budu zauzeti,  zauzeti, zauzeti !! A kada se okupe radi vjerskih tema,  duhovnog druženja,  podstaknite ih na trač i bezvrijednu priču, tako da se na kraju rastanu sa  konfuzijom u svijesti i nesređenim osjećanjima. "
 
" Natrpajte im život sa  toliko mnogo stvari, tako da im ne ostane vremena da traže snagu od Allaha. Uskoro će se početi oslanjati na vlastitu snagu, žrtvujući svoje zdravlje i  porodicu u ime tih dobrih stvari. Uspjet ćemo ! Uspjet ćemo ! Zaključi šejtan, obraćajući se svojim vjernim slugama "
  
Nakon završetka konferencije, i preuzimanja direktiva, zle sluge šejtanove su krenule sa entuzijazmom da obave svoje zadatke, da učine muslimane i muslimanke zauzetim, zauzetim, zauzetim, da trče tamo i ovamo. 
 
Pretpostavljam da se sad postavlja pitanje:

 Da li je šejtan uspio  sa svojim spletkama ?
 
 Vi procijenite. Samo jedno pitanje...
 
Da li ste ZAUZETI  ?