subota, 14. travnja 2012.

TV SAPUNICE - ČISTE ČESTITOST !!!

Poslanik, s.a.v.s. je podsticao na maksimalno iskorištavanje slobodnog vremena u činjenju hajra koji će koristiti na dunjaluku i ahiretu. On je rekao: " ISKORISTI PET STVARI PRIJE NEGO DOĐE DRUGIH PET ", spomenuvši među njima " SLOBODNO VRIJEME PRIJE ZAUZETOSTI. "

Gledanje turskih, hrvatskih, srpskih i ostalih " sapunica " je puko gubljenje vremena. U tome, zaista, nema dobra ni za dunjaluk ni za ahiret. Uzvišeni Allah je kako muškarcima tako i ženama naredio "obaranje" pogleda. Zabranio je da muškarac gleda u ženu koja mu je haram (zabranjena) i obratno. U "sapunicama" ovim serijama se stalno pojavljuju muškarci i žene u neislamskoj odjeći koja više otkriva nego što pokriva. 
 
blud, bestidnost, iskvarenost i zlo.. !!!

Serije ovakve vrste su prepune haram stvari kao sto su: blud, krađa, pohlepa, licemjerje, činjenje zuluma drugima, pijenje alkohola, bez stvarne osude ovih zala. 

Pa, čemu nas one uče ? 

Kako utiču na odgoj omladine ?

Zar da nas one uče kakvi treba da budemo i kako da živimo ? 

Hoće li nam njihovi glavni junaci biti uzori u ponašanju, oblačenju, življenju ?

Nije li nama muslimanima dosta toga da nas drugi uče kakvi ćemo biti ?! 

Zar nam nije dovoljan Islam kao odgajatelj, a Poslanik, s.a.v.s., ashabi i njihove žene dovoljni uzori za slijeđenje ?!

Ove emisije su samo mali dio projekta kojim se nastoje odvojiti muslimani od islamskog načina življenja. Često se u njima omalovažava Islam, odnosno njegovi nosioci.

Šta misliš brate i sestro kada dođe dan kada će dijelovi tijela svjedočiti šta su radili, a usta, koja uvijek traže i nalaze opravdanja, zapečaćena biti, na koju stranu tvojih djela će stati gledanje ovakvih programa ? Sa tvojim dobrim ili lošim djelima ?

Znaj: " I sluh i vid i razum, za sve ce se to zaista odgovarati."
(
Kur'an el-Isra, 36.)
 
F. G.